Job Wish List

Reaching-for-the-star jobs:
1. Broadway singer
2. Fashion designer
3. Lyricist
4. Shop owner
5. etc.

What’s in store now:
1. Fiction book translator
2. Graphic designer (magazines to be most feasible)
3. Copywriter (is there any other place that needs one besides ad agencies and wedding photography companies? hehehe)
4. Feature writer/editor
5. Language editor
6. ?
7. ?
8. ?

6 thoughts on “Job Wish List

  1. Several years back I got a “vision” that to be a singer will be your most satisfying job (remember?) – a job where you can be your whole self, which you will enjoy very much, which is “Totally YOU!!” I'd say go for it, walaupun mungkin mulainya harus agak from 'scratch' (misalnya penyanyi cafe??) And believe it or not, I was going to write “singer” as my 2nd reply to your Rants Rants posting!🙂

  2. nah, untuk no.1, coba masuk ke grup Jakarta broadway singers itu aja. mestinya mereka slalu buka pendaftaran bukan?
    untuk no.3, coba kontak Mario (yg temen gue), trakhir gue denger sih dia bikin background musik buat film2 gitu, tapi dia juga suka bikin lagu sndiri..kali2 lo bisa collab gituwh :p (for starters) ato kontak Glenn skalian, hahaha😀
    untuk no.2 dan 4, since i've done it, all i can say is…it's not as easy as i thought..mendingan kerja buat org lain untuk awalnya, ntar klo udh tajir baru deh bikin sndiri. klo mau digabung skalian, lo daftar ke Jakarta broadway singers bla bla itu sbagai costume designer merangkap penyanyi😀 (if they have in-house costume designer, that is..)

    btw nyambung ke entry rant rant lo, mnurut pengalaman nyokapnya Antti dan org2 lain sih klo kerja di daycare center/TK nyaris ga mungkin bosen, karna tiap anak beda2 dan tiap grup (per taun/bulan, tergantung tempatnya) pasti jadi tantangan baru buat lo🙂 but of course if your heart is not really there, ya…lain soal kali ya.

    one more option, ga tau lo mau apa ngga, be an illustrator. di gramed kek, apa di penerbit lain gitu, could be a nice option too.

    if all else fail, gabung ma Ira gih jadi distributor Oriflame sejati!😀

  3. Gimana ya njelasinnya… Kalo cuma nyebut “singer” doang ya itu udah ada sejak beratus2 taun yang lalu di kepala sendiri… but HOW to get there is the most important thing. If you put it into context (of me being the mother of 1 and bladibla) would you still think it's feasible since you were among the two persons to object if I were to quit my job?

    My dreams are high and uncountable, and maybe someday when I could be my own free self I would get to do all of them. But right now let's stick with the jobs that “really exist” to make everybody happy.

  4. Capek deh. Let's pretend list yang pertama gak ada, cuma ada list yang di bawah. Then we'll talk.

    Gue gak tau kalo daycare lain ya, tapi gue ikutan Freya ke Tumble Tots 2x dan mengikuti kegiatan yang persis sama (sampe lagu2 dan omongannya) aja udah bikin gue bosen. I really can't imagine saying the same things over and over… loe tau sendiri gue paling sebel disuruh ngulang gue ngomong apaan. And to do that year after year? Oh no, not me.

    Illustrator, portfolio gak mendukung. Makanya gue nggak masukin itu karena gak feasible.

    Oriflame… well, you know the answer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s